Ympäristöarvot mukana myös sisustuksessa

11.09.2023

Tänä päivänä yhä useammalle kestävyys ja ympäristöystävällisyys on tärkeä arvo, jota halutaan noudattaa myös sisustuksessa. Viime vuosina markkinoille onkin tullut yhä enemmän tuotteita, joissa on käytetty kierrätysmateriaaleja tai huomioitu ympäristövaikutukset muulla tavalla.


Entistä enemmän kalusteiden valinnassa etsitään tasapainoa laadun, muotoilun ja hinnan välillä.  Myös tuotantopaikka, käytetyt materiaalit ja niiden ympäristövaikutukset vaikuttavat valintaan. Kestävien kalusteiden valinnalla on monia etuja sekä itsellemme, yhteiskunnalle että ympäristölle.

Ympäristöystävällisyys Nordstockin pintamateriaaleissa


SUSTONABLE on monipuolinen kierrätyskomposiitti, josta voidaan valmistaa kalusteita ja sisustuselementtejä erilaisiin tiloihin. 


Sustonable on valmistettu luonnosta pois kerätystä muovijätteestä ja luonnonkivestä. Materiaalissa on kierrätetty 100 PET-muovipulloa per neliömetri.

Sustonable on kemikaalivapaa, sillä on erittäin pieni hiilijalanjälki ja se on täysin kierrätettävä. 


Tutustu Sustonableen

HIMACS koostuu alumiinin prosessoinnin sivutuotteena saadusta mineraalista, akryylistä ja luonnollisista pigmenteistä. HIMACS komposiittikivestä ei vapaudu ilmaan mitään haitallisia yhdisteitä tai pienhiukkasia.


HIMACS on erittäin vahvaa ja kestävää. Materiaalin pinnat voidaan helposti uudistaa hiomalla, joten tasoa tai kalustetta ei tarvitse vaihtaa remontin yhteydessä. Ympäristö kiittää, kun materiaalin elinkaari on pitkä.


Valmistaja LX Hausys on myös panostanut valmistusprosessissaan kasvihuonepäästöjen, jätteen ja veden käytön vähentämiseen ja tehtaat täyttävät kaikki ympäristöstandardit.


Tutustu HIMACSiin

Fiberon GOOD LIFE terassilaudat valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Puolet materiaalista on kierrätettyä muovia. Yhteen lautaan käytetään noin 2000 kpl muovipussia, jotka on kerätty pois luontoa rasittamasta.

Toinen puolikas materiaalista on puuta, sahanpurun ja hukkamateriaalin muodossa. Toisin kuin tavallisen puuterassin kohdalla, Fiberonin terassilautojen valmistuksen takia ei tarvitse kaataa puita.

Fiberon on panostanut voimakkaasti myös tuotantoprosessinsa ympäristöystävällisyyteen, veden ja hukkamateriaalin kierrätys on lähes 100%.


Tutustu Fiberon GOOD LIFE terassilautaan

Kirjoittaja: Sari Huovinen