Viihtyisyyttä terveydenhuollon kohteisiin vaatimuksista tinkimättä

18.03.2021

Terveydenhuollon kohteissa käytettävien materiaalien on oltava korkeimpien standardien mukaisia. LG Hausysin HI-MACS-komposiittikivi on sileä ja kiinteäpintainen materiaali, joka täyttää kaikki terveydenhuollon hygienia- ja toiminnallisuusvaatimukset. Monipuolisten ominaisuuksien ansiosta materiaalista voi suunnitella paitsi toiminnallisia, myös kauniita kalusteita ja pintoja, jotka lisäävät viihtyisyyttä terveydenhuollon kohteissa.

Arkkitehdeilla ja suunnittelijoilla on mahdollisuus käyttää vapaasti luovuutta sisustuksen suunnittelussa, kun hyödyntää HI-MACS-komposiittikiven monipuolisia ominaisuuksia. Koska materiaali on lämpömuovattavaa, sitä voidaan muovata melkein mihin tahansa muotoon ja tehdä mielenkiintoisia ratkaisuja muuten steriiliin ympäristöön. 

Laajasta, melkein 100 värin valikoimasta projekteihin löytyy sopivat sävyt ja kuosit erilaisiin terveydenhuollon ympäristöihin. Yksiväristen ja erilaisten kivikuosien kuosien lisäksi voi suunnitella esimerkiksi hienoja yksityiskohtia yhdistämällä läpikuultavia pastellisävyjä valonlähteisiin. Luovilla ratkaisuilla sairaalassa tai muussa terveydenhuollon kohteessa voi suunnitella sisustukseen mielenkiintoisuutta ja toteuttaa viihtyisän ympäristön potilaille, vierailijoille ja henkilökunnalle. 


Komposiittikiveä voi käyttää terveydenhuollon kohteissa monipuolisesti, esimerkiksi:

  • Sairaanhoitajien työpisteet ja vastaanottotiskit
  • potilas- ja odotushuoneen kalusteet
  • pesutilat ja saniteettitilat
  • leikkaussalin pinnat
  • kahvila- ja keittiötilat 
  • ovet 
  • opasteet sisätiloissa ja ulkona. 

 

Sertifioitu materiaali täyttää tiukimmatkin vaatimukset


Komposiittikivestä voi valmistaa tasoja tai kalusteita, joissa ei ole saumoja joihin lika, home, bakteerit tai virukset voisivat kiinnittyä. Kiinteä materiaali on kestävää, ja pienet kulumisen merkit voidaan poistaa tavallisella karkealla sienellä. Jos huoltotoimenpiteet ovat tarpeen, ne voidaan suorittaa nopeasti ja vaivattomasti, mikä minimoi korjaus- ja ylläpitokustannukset pitkällä aikavälillä. 

HI-MACS kestää vahvat puhdistusaineet ja desinfiointiaineet, joita käytetään virusten tappamiseen. HI-MACS-komposiittikivi ei sisällä myrkyllisiä tai haitallisia aineita, kuten formaldehydiä tai nanohiukkasia. Materiaalilla on kaikki hygienia-, palo- ja ympäristösertifikaatit, jotka täyttävät terveydenhuollon kohteiden korkeat vaatimukset, esimerkiksi Greenguard Gold Indoor Air Quality-, Rakennusmateriaalien päästöluokka M1- sekä NSF- ja LGA-sertifikaatit.

Tutustu HIMACS sertifiointiin

Katso esittelyvideo ja lisätietoa

HIMACS Healthcare esite (pdf)