Kuukauden värit: UUTUUS HI-MACS Terrazzo

16.09.2020

Pintamateriaaleissa Terrazzo on trendi, jolla on kautta aikain ollut suuri vaikutus sekä asuin- että liiketilojen ilmeeseen. Nyt tätä suosittua kuosia saa myös komposiittikivisenä, kun HI-MACS valikoimaan on tullut kaksi uutta Terrazzo-kuosia.

Alkuperäinen Terrazzo on lähtöisin satoja vuosia sitten Venetsiasta, jossa rakentajat keksivät käyttää kalliin marmorin jäännöspalat hyödykseen. Erikokoiset marmorinpalat sekoitettiin saveen ja materiaalin pinta hiottiin tasaiseksi. Edullista materiaalia käytettiin mm. lattioissa ja erilaisissa tasoissa. Tänä päivänä Terrazzo-mosaiikkibetoniin voidaan käyttää esimerkiksi sementtiä ja kvartsia, graniittia, lasia tms. aineksia.

Terrazzo on erittäin suosittu lattioiden ja seinien pinnoitteena, ja tänä päivänä sen ulkoasu näkyy niin työtasoissa, kylpyhuoneissa, puhelinten kuorissa kuin paperituotteissakin. Myös HI-MACS® on lanseerannut kaksi upeaa kuosia - Terrazzo Classico ja Terrazzo Grigio. Nämä uutuudet sopivat mihin tahansa projektiin, asuinrakennuksista julkisiin tiloihin kuten liiketiloihin, ravintoloihin tai hotelleihin. 

Katso Terrazzo Collection värit