Kuukauden väri: Volcanics – mystiset luonnonkivimäiset kierrätyskuosit

07.10.2020

Nykypäivänä arvostetaan entistä enemmän ekologista sisustussuunnittelua sekä terveellisiä ja ympäristöystävällisiä pintamateriaaleja. HI-MACS® valikoimassa on mukana kauniita kuoseja, joilla on suuri vaikutus estetiikkaan, mutta pienempi ympäristökuormitus kierrätysmateriaalin ansiosta. Myös uutuuksia on tulossa osittain kierrätysmateriaalista valmistettuihin kuoseihin.

HI-MACS® komposiittikivi on ekologinen materiaali, sillä sen pääraaka-aine on alumiinihydroksidi, jota otetaan talteen alumiinituotannon sivutuotteena ja samalla vähennetään luonnonvarojen hukkaa. Alumiinihydroksidia esiintyy runsaasti alumiinimalmissa, eli bauksiitissa. Alumiinihydroksidin osuus HI-MACS komposiittikivessä on n. 70-75 p-%. Muut raaka-aineet ovat akryyli ja erilaiset väripigmentit.

Kierrätysmateriaalin käyttö valmistuksessa vähentää ympäristökuormitusta ja tekee komposiittikivestä entistä ympäristöystävällisempää. HI-MACS Volcanics-väriryhmässä on kolme SCS-sertifioitua kuosia, joiden valmistuksessa on käytetty kierrätysmateriaalia ja joilla on myös Greenguard Gold Indoor Air Quality -sertifikaatti. Kierrätysmateriaalia sisältävän komposiittikiven käyttö voi auttaa osaltaan saamaan kohteelle Leadership in Energy and Environmental Design (LEED®) -akkreditoinnin.

Volcanics-väriryhmässä on luonnonkivimäisiä kuoseja täynnä syvyyttä ja mystiikkaa. Ryhmässä on kolme kierrätysmateriaaleja sisältävää kuosia:

  • VA01 Santa Ana on haalean vaaleanharmaa kuosi, jossa näkyy harmaita ja kitinvaaleita kiteitä sekä valkoisia hippuja. Santa Anassa on 13% kierrätysmateriaalia.  
  • VE01 Tambora on lämpöisemmän sävyinen kuosi, jonka luonnonvaalealla pohjalla on beigen ja vaaleanruskean sävyisiä hippuja sekä valkoisia ja läpikuultavia kiteitä. Tamboran valmistuksessa on käytetty 16% kierrätysmateriaalia. 
  • VW01 Gemini on raikkaan valkoinen kuosi, jonka valkoisella pohjalla kilvoittelevat läpikuultavat ja kirkkaanvalkoiset kiteet. Geminissä on 14% kierrätysmateriaalia.

Katso kaikki Volcanics värit

Myös Granite-väriryhmään on julkaistu kolme uutta kierrätysmateriaalia sisältävää väriä, jotka ovat Cotton Field, Windy Hill ja Highland. Esittelemme nämä kuosit tarkemmin, kun niiden saatavuuden sekä näytepalojen aikataulu ovat meillä tiedossa.