Ympäristöystävällinen Good Life terassi

Fiberon Balance - vihreä tarina

Me kaikki viihdymme ulkona, toiset nauttivat lämpimästä auringosta ja toisia ei häiritse, vaikka sataisi tikku-ukkoja taivaalta. Terassilla on mukava nauttia ympäröivästä luonnosta tai vain raikkaasta tuulenvireestä ulkona.

Fiberonin ympäristöystävällinen Good Life terassilauta valmistetaan vastuullisesti kierrätysmateriaaleista.

 

 

 

Puut ovat kauniita

Miljoona puuta säästyy kaatamiselta vuosittain, sillä komposiittilautojen valmistuksessa käytetään puuteollisuuden hukkamateriaalia.

Noin puolet Fiberonin komposiittilautojen materiaalista on kierrätettyä puuta - sahanpurua ja hukkamateriaalia, jotka muutoin hävitettäisiin. Se on hienoa. Vaikka komposiittilaudat näyttävät puulta, niiden valmistuksen takia ei kaadeta puita.

Ajattele: puuterassiin käytetään keskimäärin noin 11 mäntyä. Fiberon toimii päinvastoin ja säästää yli miljoona puuta kaatamiselta vuosittain. Vuosittain säästyy noin 15 000 jalkapallokentällisen verran terveellistä metsää.

Puiden pitäisi antaa varjostaa takapihoja, eikä käyttää lattioihin.

 

Muovi kestää koko elämän – tai enemmän

Noin 45 miljoonaa kiloa kerättyä kierrätysmuovia pääsee Fiberonilla hyödylliseen uudelleenkäyttöön joka vuosi.

Komposiittilautojen materiaalista toinen puolikas on kierrätettyä muovia. Ajattele ruokakasseja ja pakkausmateriaalia. Tyypillinen amerikkalainen perhe käyttää vuosittain noin 1500 muovipussia. Jokaista pussia käytetään noin 12 minuuttia, sen jälkeen se löytyy todennäköisesti kaatopaikalta tai merestä, jossa se voisi kestää jopa 1000 vuotta.

Sama kestävyys tekee terassin elinkaaresta todella pitkän, kun muovipussit kierrätetään käyttämällä niitä 2000 kpl yhteen komposiittilautaan.

Fiberon käyttää keskimäärin 100 miljoonaa kiloa kierrätysmuovia vuodessa. Se on kahden täyden risteilyaluksen paino. Muovia kierrätetään tuotteisiin, joita halutaan käyttää pidempään kuin 12 minuuttia.

 

Viimeiseen pisaraan asti

Komposiittimateriaalin valmistuksessa tarvitaan vettä. Hyvä uutinen on, että Fiberonilla vesi on uudelleenkierrätettyä.

Komposiittilautojen valmistus vaatii paljon vettä. Mikä parasta, valmistuksessa lähes kaikki vesi käytetään uudelleen.

Jokaisen tuotantolaitoksen vesisäiliö on suunnilleen tavallisen uima -altaan kokoinen. 

Suljettu järjestelmä kierrättää samaa vettä joka päivä uudelleen ja uudelleen. Näin säästyy satoja tuhansia litroja vettä, joka päätyessään jätevirtaan riittäisi täyttämään 5300 olympiakokoista uima-allasta. Vesi on arvokasta.

Joka pisara säästetään.

 

 

Ei tuhlata hukkaakaan

Komposiittilautojen valmistuksessa käytetään 98,5% jäte- tai hukkamateriaalista uudelleen.

Ruokaa menee usein hukkaan, vaikka ei ole tarkoitus. Ajattele kuinka paljon kertyy pilaantuneita tai unohtuneita ruoantähteitä jo viikossa, saati sitten koko elämän aikana. Mieti, jos voisitkin hyödyntää kaiken, ennen kuin se ennättää lentää roskiin. Jos koko vuoden aikana kertyisikin vain pienen banaanin painon verran ruokajätettä.

Tällä tavalla Fiberon toimii tehtaissaan - tietysti vertauskuvallisesti. Fiberon käyttää uudelleen 98,5% tuotantoprosessinsa jätteestä – viallisista kappaleista hukkapaloihin. Joka päivä. Näin komposiittilautojen valmistuksen hiilijalanjälki pidetään pienenä.