Ympäristöystävällisyys - Fiberon Balance

Vihreä tarina

Me kaikki viihdymme ulkona, toiset nauttivat lämpimästä auringosta ja toisia ei häiritse, vaikka sataisi tikku-ukkoja taivaalta. Terassilla on mukava nauttia ympäröivästä luonnosta tai vain raikkaasta tuulenvireestä ulkona.

Fiberon on ympäristöystävällinen terassi, joka on valmistettu vastuullisesti kierrätysmateriaaleista.

 

Puut ovat kauniita

Miljoona puuta säästyy kaatamiselta vuosittain, sillä terassilautojen valmistuksessa käytetään puuteollisuuden hukkamateriaalia.

Noin puolet Fiberonin terassilautojen materiaalista on kierrätettyä puuta - sahanpurua ja hukkamateriaalia, jotka muutoin hävitettäisiin. Se on hienoa. Vaikka terassilaudat näyttävät puulta, niiden valmistuksen takia ei kaadeta puita.

Ajattele: terassiin käytetään keskimäärin noin 11 mäntyä. Fiberon toimii päinvastoin ja säästää yli miljoonan puun kaatamiselta vuosittain. Vuosittain säästyy noin 15 000 jalkapallokentällisen verran terveellistä metsää.

Puiden pitäisi antaa varjostaa takapihoja, eikä käyttää lattioihin.

 

 

Muovi kestää koko elämän – tai enemmän

Noin 45 miljoonaa kiloa kerättyä kierrätysmuovia pääsee Fiberonilla hyödylliseen uudelleenkäyttöön joka vuosi.

Terassilautojen materiaalista toinen puolikas on kierrätettyä muovia. Ajattele ruokakasseja ja pakkausmateriaalia. Tyypillinen amerikkalainen perhe käyttää vuosittain noin 1500 muovipussia. Ja jokainen käytetään noin 12 minuuttia. Sen jälkeen se löytyy todennäköisesti kaatopaikalta tai merestä, jossa se voisi säilyä ja kestää jopa 1000 vuotta.

Mutta sama kestävyys tekee Fiberon terassin elinkaaresta todella pitkän. Joten Fiberon kierrättää samat muovipussit käyttämällä niitä 2000 kpl yhteen terassilautaan.

Fiberon käyttää keskimäärin 100 miljoonaa kiloa kierrätysmuovia vuodessa. Se on kahden täyden risteilyaluksen paino. Muovia kierrätetään tuotteisiin, joita halutaan käyttää pidempään kuin 12 minuuttia.

 

 

Viimeiseen pisaraan asti

Materiaalin valmistuksessa tarvitaan jatkuvasti vettä. Hyvä uutinen on, että vesi on uudelleenkierrätettyä.

Fiberon terassilautojen valmistus vaatii paljon vettä. Hyvä uutinen on, että lähes kaikki vesi käytetään uudelleen. Jokaisen tuotantolaitoksen vesisäiliö on suunnilleen tavallisen uima -altaan kokoinen. Ja sitä käytetään uudelleen ja uudelleen.

Suljettu järjestelmä kierrättää samaa vettä joka päivä. Sen avulla säästyy satoja tuhansia litroja vettä, joka päätyessään jätevirtaan riittäisi täyttämään 5300 olympiakokoista uima-allasta. Vesi on arvokasta.

Joka pisara säästetään.

 

 

Ei tuhlata hukkaakaan

Fiberon käyttää 98,5% jätteestä tai hukkamateriaalista valmistusprosessissa uudelleen.

Ruokaa menee usein hukkaan, vaikka ei ole tarkoitus. Ajattele kuinka paljon kertyy pilaantuneita tai unohtuneita ruoantähteitä jo viikossa, saati sitten koko elämän aikana. Mieti, jos voisitkin hyödyntää kaiken, ennen kuin se ennättää lentää roskiin. Jos koko vuoden aikana kertyisikin vain pienen banaanin painon verran ruokajätettä.

Tällä tavalla Fiberon toimii tehtaissaan - tietysti vertauskuvallisesti. Fiberon käyttää uudelleen 98,5% tuotantoprosessinsa jätteestä – viallisista kappaleista hukkapaloihin. Joka päivä. Näin valmistuksen hiilijalanjälki pidetään pienenä.