Hoito-ohjeet

HI-MACS® on kestävää ja likaa hylkivää materiaalia, joten se on helppohoitoinen.  Oikealla hoidolla HI-MACS® säilyy uudenveroisena vuosikausia.

Normaali puhdistus

HI-MACS® on tiheärakenteinen materiaali, jonka päivittäinen puhdistus voidaan tehdä pyyhkimällä pinnat kostealla liinalla ja tavallisella miedolla puhdistusaineella. Jos puhdistettava pinta on matta, voidaan käyttää tarvittaessa hankaavaa puhdistusainetta. Säilyttääksesi matan pinnan yhtenäisen ulkonäön, voit pyyhkiä koko pinnan ajoittain joko hankausaineella tai märällä hankaussienellä.

Pinttyneet tahrat

Yleisimmät tahrat voi poistaa helposti pyyhkimällä. Pinttyneet tahrat kuten tee, hedelmämehu tai elintarvikeväriaine voidaan poistaa valkaisuaineella, joka saa koskettaa pintaa korkeintaan viisi minuuttia. Tämän jälkeen pinta puhdistetaan tavallisella puhdistusaineella ja huuhdellaan vedellä. Matan pinnan puhdistamiseen sopii myös hankaavat välineet. Kynsilakan poistaminen onnistuu helposti asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella. Nikotiinitahrat sekä kärventyneet kohdat voidaan puhdistaa hankaavalla pesuvälineellä tai kiillottamalla hienorakenteisella hiontamateriaalilla.

Happamat puhdistusaineet

Väkeviä happoja, kuten metyyli-kloridia tai asetonia sisältäviä puhdistusaineita tulisi välttää HI-MACS® -pinnan päivittäisessä puhdistuksessa. Mikäli happoja joutuu kosketukseen materiaalin kanssa, pinnat on huuhdeltava nopeasti tavallisella puhdistusaineella ja vedellä värimuutosten välttämiseksi.

Kuumat tai terävät esineet

Älä nosta kuumia keittoastioita suoraan uunista tai liedeltä HI-MACS® –tasolle, pannunaluset suojaavat pintaa.  Kaataessasi kiehuvaa vettä HI-MACS® -altaaseen, valuta samalla kylmää vettä.  HI-MACS® kestää hyvin jokapäiväistä käyttöä ja kulutusta, mutta terävät esineet saattavat silti aiheuttaa pieniä viiltoja ja naarmuja. Jäljet voidaan helposti hioa pois, mutta syvempien viiltojen korjaaminen vaatii ammattilaisen palveluja.

Katso HI-MACS hoito-ohjeet (pdf)